Vad är Microdermabrasion?

Kontrollerad MDA är en modern teknik som med hjälp av en skonsam, mekanisk peelingprocess förbättrar hudens regenerations möjligheter och ger en bättre kontroll över specifika hudtillstånd. Den har använts sedan mitten av 80- talet med stor succe av dermatologer och hudterapeuter vid behandling av hudproblem som ärrvävnad, hyperpigmentering och akne, för att bara nämna några.
MDA arbetar genom ett kontrollerat flöde av ultra rena aluminiumoxidkristaller som sätts igång av ett vakumbildat lågtryck. Kristallerna appliceras på huden med ett speciellt munstycke som tillåter en kontrollerad och skonsam avlägsning av döda hudceller från hudens yttersta lager.
Kristallflödet och djupet på peelingen är till 100 % kontrollerbart. Detta försäkrar en säkerhetsnivå som är överlägsen andra peelingmetoder.
Målet med MDA är att återställa den idealiska balansen mellan hälsosamma, välfungerade celler som behövs för en frisk och fräsch utstrålning och korneocyter(det yttersta lager av döda hudceller) som skyddar oss mot yttre miljöpåfrestningar.
Avlägsnandet av detta lager är allt som behövs för att skicka en signal till Str. Basale (källan till alla nya celler) att producera nya celler. En sådan ytlig peeling kan användas för att effektivt öka regenerationen  eller för icke problem relaterade behandlingar, som tex hud med nedsatt elasticitet.
 Peeling med aluminiumoxidkristaller.

Aluminiumoxid är ett trögt material och det näst hårdaste materialet efter diamant. Eftersom kristallerna är olösliga finns det ingen fara för att huden ska absorbera dem eller för någon sidoeffekt.
•    Från mineralet Corundum
•    Trögt keramiskt material
•    Ogiftig
•    Aluminium är ofarligt
•    Använts vid putsning av kirurgiska implantant och som slipmedel i tandkräm

Vad gör Microdermabrasion?

Först och främst är MDA en kontrollerad mekanisk peeling.
•    Stimulerar bildandet av nya celler
•    Ökar celldelningen
•    Ökar effekten av aktiva ingredienser. En mycket högre koncentration av aktiva ingredienser kan penetrera djupare ner i huden där de har störst effekt.
Behandlas typiska kosmetiska hudproblem
•    Åldrad hud: Rynkor, åldersfläckar och nedsatt elasticitet är alla associerade med en mogen eller åldrad hud. Vår dagliga miljö (stress, sömnbrist, vad vi äter och dricker) är ytterligare börda för huden och leder ofta till förtidigt åldrande.
•    Problem hud: Acne, ärr, bristningar och celluliter
Behandlas också alla hudtyper  som vill förbättra hudstrukturen och få allmän uppfräschning. Det är viktigt att Du vårdar huden för att hejda hudens åldrande.
Huden är kroppens största organ och är ett viktigt skydd. Vårda Din hud förnuftigt.
Microdermabrasion både vårdar och reparerar.

- Hudslipning med microdermabrasion     1150:-

Är en modern teknik som med hjälp av en skonsam, mekanisk peelingprocess förbättrar hudens regenerations möjligheter, ger en renare, mjukare och jämnare hudstruktur.

Den har använts sedan mitten av 80- talet med stor succe av dermatologer och hudterapeuter vid behandling av hudproblem som ärrvävnad, hyperpigmentering och akne, för att bara nämna några.

Typiska kosmetiska hudproblem som :

    rynkor
    åldersfläckar
    nedsatt elasticitet
    hudtyper som vill uppfräschning

Microdermabrasion orsakar

    ingen smärta
    ingen risk för allergisk reaktion
    ingen risk för ärrbildning eller pigmenteringar
    skonsam men effektiv behandling med tydliga resultat
    100 % peeling kontroll
före

efter

före

efter