Hårborttagning med IPL 

Hur växer hår?

Hårväxten påverkas av ålder,vitaminer,mineraler,hormoner,vissa mediciner och arvsanlag.Hår växer i cykler.Hårsäkarna kan vara aktiva eller vilande.För det hår som växer på huvudet är växtcykeln ända upp till 7 år och 90 % av hårsäkarna är aktiva medan resterande 10 % är vilande.Hår på armar och ben,däremot har en aktiv växtcykel på 2-3 månader och här är endast ca 20 % aktivt.
Hur mycket hår man har beror på hur många hårsäckar som är i aktiv växtfas och hur tät de sitter.Hur lång håret blir beror på hur fort växer och hur lång växtcykeln är. På kroppen är vanligen 20-30 % av hårstråna i växtfas.Vid varje behandling förstörs 60-90% av de hårsäckar som är i växtfas.
Vid nästa behandling har en del hårsäckar som tidigare varit vilofas kommit i växtfasen och är mottagliga för behandlingen.På så viss sker en successiv utglesning av behåringen.

Behandling med IPL

Först rakas området på huden som ska behandlas,en kall gele appliceras på området.Genom en ljusprisma leds pulserna in i hårsäckarna,hårlöken,och hårfolliklarna som tas upp av hårets pigment,omvandlas till värmeenergi,och eliminerar håret som är i aktiv växtfas.

Hur många behandlingar behövs?

Behandlingarna når ,som nämnt ovan,endast hår som är under aktiv växtfas.Därför bör man räkna med ca fyra till åtta behandlingar tills man har nått alla hårsäckar.Några andra faktorer som kan påverka antal behandlingar är hudtyp,antal hårsäckar,hårets struktur och område på kroppen.Då detta är individuellt kan behandlingstiden variera mellan olika personer.

Hur effektiv är behandlingen?

 IPL-metoden har ca 20 års erfarenhet av hårborttagning och det har visat sig att resultatet är permanent eller varaktig i flera år.
Det finns flera faktorer som gör att kroppen kan bygga upp nya hår på området som tidigare behandlats.Det kan vara hormonella förändringar i kroppen eller medicinering samt även att hår som har varit vilande i flera år kan börja aktiveras.Dessa nya hår är alltså inte tidigare behandlade med IPL,varför det kan vara aktuellt med efterbehandling.

Är ljuset farligt?

IPL-ljuset är ett ofarligt ljus som är synligt för ögat.Det förekommer inga ultravioletta strålar som anses vara farliga.Ljuspulserna kan kännas som ett varmt litet stick i huden efterföljt av värme.

Vad ska man tänka på före och efter behandlingen?

Området som ska behandlas måste rakas en till två dagar före planerad behandling.Efter behandlingen man får inte träna och tvätta det behandlade område samma dag.

Behandling kan inte genomföras om håret är bortvaxat.Efter vaxning måste håret växa ut i minst en månad.
Man bör inte sola eller använda brun-utan sol produkter ca fyra veckor före och efter behandlingen.Solskyddsfaktor över 30 bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen.
Vi bjuder på en konsultation innan behandling påbörjas.Då får du närmare instruktioner om de förberedelser du bör vidta.Vad som är för mörk hud eller för ljus hårtyp kan då bättre bedömas,eventuellt efter testbehandling.


Efter behandlingen kan en lätt rodnad uppstå men som avtar efter några minuter eller inom samma dag.Håret som har behandlats faller bort två till tre veckor efter behandling.Huden känns mjuk och len tills nästa växtfas aktiveras då det är dags för nästa behandling.Man räknar med en till två månaders väntetid mellan behandlingarna(detta beror på vilket område som behandlas).Vaxning


Halva ben                         450:-

Hela ben inkl. bikini           695:-

Halva ben inkl. bikini          570:-

Bikinilinje                         350:-

Armhålor                          350:-

Hela armar                        320:-

Underarmar                       240:-

Rygg - hel                         470:-Prislista IPL


Behandlingsområde

Armhålor 1000:-
Ansikte (överläpp + haka + polisonger ) 1600:-
Ansikte överläpp 600:-
              haka 650:-
              polisonger 650:-
Kinder 550:-
Hals 590:-
Mellan ögonbryn 190:-
Mage (kvinnor) 890:-
Magsträng 600:-
Bröstvårtor (kvinnor) 350:-
Bikinilinje 1000:-
Bikini (hela) 1200:-
Bikini + insida lår 1290:-


Paketpris vid köp av minst tre behandlingar, alltså mindre pris per behandling.